Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017


ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2017
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου διοργάνωσε το 3ο 7ήμερο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και Κυριακή 9 Ιουλίου 2017,με θέμα: «Ευρυτανία: Φύση, Περιβάλλον και Ζωή».
θεματική του Σεμιναρίου αφορούσε Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον της Ευρυτανίας σε βιωματικό και εργαστηριακό επίπεδο. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 100 εκπαιδευτικοί Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης, των Νομών εμβέλειας του ΚΠΕ και των υπολοίπων Νομών της Ελλάδας. Επιπρόσθετα συμμετείχαν Υπεύθυνοι Καινοτόμων Δράσεων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΠΕ όλης της χώρας.
Παράλληλοι στόχοι του σεμιναρίου, ήταν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη Φύση της Ευρυτανίας, μέσα από τη προσέγγιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, οικολογικής ισορροπίας και βιώσιμης ανάπτυξης να γνωρίσουν και αλληλοδιερευνήσουν διάφορες μεθόδους διδασκαλίας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να αναπτύξουν ομαδικότητα, προσωπική αυτοεκτίμηση, καλλιέργεια του συντονιστικού τους ρόλου, να αντλήσουν ευχαρίστηση μέσα από τις υπαίθριες ομαδικές δραστηριότητες στη φύση και να έχουν την ευκαιρία για αλληλεπίδραση, καλλιέργεια και εξέλιξη στο πλαίσιο του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πλατανοδάσος των Γοργιανάδων, στα μοναδικά σε ομορφιά μονοπάτια του Τόρνου και το φαράγγι του μικρού Πανταβρέχει, στο Μικρό Χωριό, στο Γεφύρι και τους καταρράκτες της Βίννιανης, τον παραδοσιακό οικισμό της Χρύσως, τα δάση του Κρικέλλου και το Μεγάλο Χωριό, όπου, όπως και στις Κορυσχάδες οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ιστορική και περιβαλλοντική διερμηνεία των οικισμών.
Στο ιστορικό γεφύρι της Βίναννης και τους καταρράκτες.
Ανοιχτό μάθημα παραδοσιακών χωρών ...
Ο Μέγδοβας πάντα μια πρόκληση για δροσιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                     ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ            Το Κοινοτικό Σύστημα Διαχείρισης του Νερού               Τόρνου Ευρυτανίας Στον ορε...